Spelen in de natuur!

Kinderopvang en peuterspeelzaal

Ervaringen van ouders


Een prachtig peuterparadijs
‘’Wat zijn wij ontzettend blij dat we de Wolkenwagen ontdekten en dat er een plekje was: een fijne veilige peuterwereld, kleinschalig, met lieve juffen, heel veel liedjes, heel veel buiten, gezond lekker eten en aandacht voor de jaarfeesten.

Een plek waar je je kind met alle vertrouwen achter laat en het regelmatig jammer vindt dat je zelf niet de hele dag mag blijven. Ik ben heel blij dat er zo’n mooie warme plek neergezet kan worden voor onze kleine mooie mini mensjes, een grote aanrader!’’
Juul en Maurice, Driebergen, 2023

Wij willen helemaal niet weg
‘’Onze dochter heeft het de afgelopen twee jaar helemaal heerlijk gehad op de Wolkenwagen. Ze ging er altijd met veel plezier naartoe en kwam dan weer vrolijk thuis. Er heerst een warme en rustige sfeer, mooi in het groen, perfect toegesneden op de leefwereld van peuters. De leidsters zijn zorgzaam en hebben oog voor de individuele kinderen.

Wat ons betreft is het enige dat ontbreekt een Wolkenwagen-basisschool en Wolkenwagen-BSO! Onze dochter – en wij als ouders – willen helemaal niet weg.’’ Eduardo en Alexandra, maart 2023

Precies wat ze nodig hebben
" We kunnen in de ochtend altijd een vrolijk jongetje naar de Wolkenwagen brengen. Want Abe heeft er zin in als hij naar de crèche mag. Dat is voor ons erg waardevol. We waarderen het kleinschalige, het vele buitenspelen en de wonderbaarlijke rust die de juffen kunnen creëren binnen zo’n groep peuters. Ons drukke jongetje kan op de crèche daardoor ook echt de rust vinden die hij nodig heeft.

De lieve en duidelijke juffen bieden de kinderen, denk ik, precies wat ze nodig hebben om zich veilig te voelen. Abe komt thuis met nieuwe liedjes en wilde fantasieverhalen en kent elke bloem die we voorbij lopen bij naam. Het is ook heel fijn dat de kinderen aan het eind van de middag nog een maaltijd krijgen. Hierdoor komt Abe moe en voldaan thuis in plaats van moe en hongerig/chagrijnig. Hierdoor is de avond thuis een stuk gezelliger.”

Berber Hania april 2023

Een feestje om wekelijks te zijn!‘’We hebben voor de Wolkenwagen gekozen als specifieke peuterspeelzaal plek en niet zozeer als opvang. De kleine groepjes met leeftijdgenoten, de natuurlijke materialen, de eerste kennismaking met een kring en liedjes en verhalen; een geweldige plek om te ontdekken en te leren als voorbereiding op (de vrije) school.

Het was voor onze beide dochters echt een heerlijke plek om te spelen, kennis te maken met de jaarfeesten en lekker buiten in de natuur te zijn. Ze hebben er ook kindjes leren kennen, waarbij ze later in de klas kwamen op de Vuurvogel; dat maakt het nog extra bijzonder. Ze hadden allebei hele lieve juffies die altijd met geduld en het echt zien van de kinderen, werkten’’.
Bram en Miranda- ouders van Isa en Anna

Een heerlijke tijd
‘’Onze dochter heeft een heerlijke tijd gehad bij de Wolkenwagen. De structuur, de huiselijke sfeer en de overgangen in de vorm van liedjes hebben haar heel erg goed gedaan. “Ga ik morgen weer naar de Wolkenwagen?”, vroeg ze elke avond voor het slapengaan. Het is heel fijn als je weet dat ze bij de Wolkenwagen het net zo naar haar zin heeft (en soms wel meer) dan thuis. Lekker spelen met haar vriendjes en lekker naar buiten. Dankjewel lieve juffies’’Heleen, mei 2023

Omhullend ‘’De Wolkenwagen is een plek zoals je je dat wenst voor je kind: warm, kleinschalig, liefdevol en dichtbij en in de natuur. De unieke peuterpedagogie wordt actief uitgedragen en krijg je als ouder ook mee, in ouderavonden met uitleg over de ontwikkelingsfase van de kinderen en wat deze kenmerkt. ‘Omhullend’ zou ik het noemen.

De omgeving is puur, de kleuren en materialen zacht en natuurlijk. De mensen optimistisch, kalm en met hun aandacht helemaal bij de kinderen. Onze dochter komt vrolijk, vol (want: warm en gezond eten) en vrij (want: lekker veel buiten gespeeld) thuis. ‘’
Annonay 2023

Bij het naar bed brengen van Barend, de afgelopen twee jaar: ‘‘Papa/ mama, ga ik morgen naar de Wolkenwagen?’’ ‘‘Nee, morgen gaan we thuis spelen.’’ ‘‘Oooh, (teleurgesteld) Wanneer ga ik wel naar de Wolkenwagen?’’ Beter kan je het niet hebben als ouder wanneer je kind elke dag met veel plezier naar de opvang gaat. Wat ons heel goed is bevallen is de relatief kleine groep, de huiselijke sfeer, veel spelen in de natuur, de ruimte die wordt gegeven om zelf dingen te ontdekken, en ervaren juffen die in de gaten hebben wat er met je kind speelt. Ook heel fijn voor de drukke ouder is de voedzame maaltijd aan het einde van de dag. Over een half jaar gaat de tweede ook naar de Wolkenwagen.a
Michiel &Julia, augustus 2020

Geen betere plek
Afgelopen 4 jaar hebben onze zoon en dochter een heerlijke tijd gehad bij kinderopvang de Wolkenwagen. De huiselijke sfeer en lieve juffies zorgden ervoor dat onze kinderen zich al snel thuis voelden. Op een liefdevolle manier is er aandacht voor ieder individu en wordt er goed gekeken naar wat de kinderen nodig hebben. Er is veel ruimte voor creativiteit en zang waar onze kinderen erg van hebben genoten. De vaste rituelen en vieringen zoals het broodje kneden in de ochtend, de Sint- Maarten optocht en Palmpasen zijn zowel voor de ouders als de kinderen 1 groot feest! Ook de prachtige tuin en ligging aan het mooie landgoed Kraaybeek draagt bij aan veel speelplezier in de natuur. We kunnen de Wolkenwagen van harte aanbevelen en hadden ons geen betere plek kunnen wensen voor onze kinderen.
Frank en Liesbeth Leusink, juli 2020

Warme plek
De Wolkenwagen is een fijne, warme plek in de natuur waar de leidsters echt oog hebben voor het kind. Onze Lars en Ivar werden hier altijd gezien. Daarnaast voelden wij ons door de kleinschaligheid betrokken bij de Wolkenwagen als prachtige speelplek voor de kinderen; de kluszaterdagen in voor-en najaar waren productief en gezellig!''
Marleen en Arthur, Driebergen

Little paradise for kids
It is very sad for me and our son Vincent to leave, especially the outstanding dedication and care will be a big loss for us. From the beginning I had the impression childcare the Wolkenwagen was a little paradise for kids and it was true. I really would like to thank you for your commitment and attention.
Kind regards*,** Natalia Grun*

Kennismaken

Informatie aanvragen Ik wil graag kennismaken